عوامل خطر سرطان کبد:
سرطان کبد در کبدهای آسیب دیده به دلیل نقص مادرزادی، سوء مصرف الکل یا عفونت مزمن با بیماری هایی مانند هپاتیت B و C، هموکروماتوز (یک بیماری ارثی مرتبط با ذخیره بیش از حد آهن در کبد) و سیروز رخ می دهد . بیش از نیمی از افراد مبتلا به سرطان اولیه کبد مبتلا به سیروز هستند. هپاتیت B و C و هموکروماتوز می تواند باعث آسیب دائمی و نارسایی کبد شود. سرطان کبد همچنین ممکن است با چاقی و بیماری کبد چرب مرتبط باشد .
مواد سرطانزای مختلفی با سرطان اولیه کبد مرتبط هستند، از جمله علفکشها و مواد شیمیایی خاص مانند وینیل کلرید و آرسنیک. سیگار کشیدن، به خصوص اگر از الکل نیز سوء استفاده می شود، خطر را افزایش می دهد. آفلاتوکسین ها، مواد سرطان زا ساخته شده توسط یک نوع کپک گیاهی نیز موثر هستند. آفلاتوکسین ها می توانند گندم، بادام زمینی، برنج، ذرت و سویا را آلوده کنند. علل دیگر عبارتند از هورمون های آندروژن و استروژن.
سایر عوامل خطر سرطان کبد ممکن است شامل موارد زیر باشد:
جنسیت: مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به سرطان کبد هستند.
وزن: چاقی می تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد .
استفاده از استروئید آنابولیک: هورمونهای مردانه که توسط ورزشکاران برای افزایش عضله مورد سوء استفاده قرار میگیرند، میتوانند خطر ابتلا به سرطان کبد را با استفاده طولانیمدت افزایش دهند.
سابقه دیابت: مطالعات ارتباط بین دیابت و سرطان کبد را نشان داده اند. این احتمالاً به دلیل ارتباط بین دیابت و بیماری کبد چرب است.
بیماری های متابولیک ارثی: نشان داده شده است که بیماری هایی که متابولیسم طبیعی بدن را مختل می کنند، خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهند.
بیماری های نادر: مطالعات ارتباطی بین سرطان کبد و برخی بیماریهای نادر مانند کمبود آلفا-1-آنتی تریپسین ، تیروزینمی و بیماری ویلسون پیدا کردهاند.